Home Ā» Inspiratie en tips Ā» Blog Ā» Leiderschap en intuĆÆtie Ā» Hoe leef je een vrij leven?

Hoe leef je een vrij leven?

door | 17 mrt, 2021 | intuitie, Leiderschap en intuĆÆtie

 

Diep in ons hart willen we allemaal vrij zijn.

Vrijheid is een beladen woord geworden afgelopen jaar.
Door de pandemie worden we ineens geconfronteerd met de kwetsbaarheid van onze vrijheid.

We proberen vrijheid te vinden door van iets af te komen. Dat nare virus, die extra kilo s, of die lastige buurman. Als dat lukt dan voelen we ons even vrij. Mijn eigen ervaring is dat dit altijd maar tijdelijk is. We proberen iets te veranderen en dan voelen we ons even vrij. Want dan komt er weer het moment dat we de vrijheid kwijtraken.

Juist door het afgelopen pandemie jaar ben ik me gaan realiseren dat vrijheid niet iets is wat buiten ons ligt. Hoe zou het zijn als ik vrijheid in mezelf kan vinden?
Niet meer beĆÆnvloed door de diepe dalen en hoge pieken in mijn leven. Of door omstandigheden buiten mijzelf?

Maar hoe vind je die vrijheid dan in jezelf?
Tijdens mijn meditaties, wandelingen in de natuur nam ik deze vraag mee afgelopen periode. Juist in de momenten dat ik niet zo hard mijn best doe, met zoeken naar het antwoord opende zich heel langzaam een deur naar het antwoord. Vrijheid ben ik zelf. Of anders gezegd, het is er gewoon al. Heel langzaam begin ik te geloven en vooral te ervaren dat het gewoon klopt. Het aannemen als een feit is niet voldoende. Het gaat om de fysieke ervaring.

Hoe leef je dan een vrij leven?
In mijn persoonlijk leiderschaps trainingen (die ik LEEFF je eigen leven noem) en coach trajecten, draait het vaak hierom. Deelnemers die eigenlijk op zoek zijn naar innerlijke vrijheid.
Om hier een antwoord op te krijgen is het nodig dat je op ontdekkingstocht gaat. Op reis in jezelf. Een avontuur! En die is niet voorbij als je een moment van vrij zijn hebt ervaren. Of een ontdekking hebt gedaan. Bij iedere ontdekking begint er weer een nieuwe ontdekkingsreis. Een continu proces waar je steeds weer nieuws leert.
Je ontdekt bijvoorbeeld dat je vrij bent om je intuĆÆtie te volgen. Of vrij bent om de liefde in jezelf te blijven voelen, ook als de liefde buiten je wreed verstoord wordt. Of de vrijheid voelt om te stoppen met zo hard je best te doen met zoeken. Het omkeren. Jouw bestemming jou laten vinden.
Zo kun je zoveel ontdekkingen doen als het gaat over vrij zijn.

Door met de ogen van je hart te kijken nemen we dingen waar die we voorheen niet zagen.
Als je vaker mijn blogs hebt gelezen of me al wat langer kent dan weet je dat mijn werk over de liefde gaat. Kijken met je hart lukt niet altijd. Omdat we met de ogen van alleen ons hoofd kijken. We verstrikt raken in allerlei door ons zelf gecreƫerde verhalen waardoor we door een smalle koker naar de wereld kijken.

Zo leerde ik dat liefde en vrijheid er altijd is.
Ik nodig je graag uit om mee op reis te gaan en je te laten inspireren. Zodat jij ook de vrijheid in jezelf vindt.
Tenminsteā€¦.als jij ook een avontuurlijk leven wilt, en de moed voelt jezelf in de spiegel aan te kijken.
Doe je dit alleen voor jezelf?
Nee.
Vrijheid geeft niet alleen kleur aan je eigen leven maar geeft ook kleur aan de verbindingen met jouw relaties.
Als jij ruimte en vrijheid in jezelf ervaart, nodig je anderen ook uit voor vrijheid in zichzelf.
Een hele oude wijsheid van de indianen:ā€ Als je iets doet, doe je dat voor 7 generaties na je.
Dus onderschat de kracht nooit van je eigen moedige pad.
Ik wens je een avontuurlijke (innerlijke) reis.

Inspiratievraag: Wanneer voelde jij voor het laatst jouw vrijheid?

Zin om mee op reis te gaan? ik kijk met liefde graag met je mee.
Mail/bel of app me gerust.

Wil je meer inspiratie over meer vrijheid en liefde.
Kijk de gratis video serie in 3 stappen naar meer liefde.Ā 
Klik op gratis lessen en je ontvangt ze direct in je mailbox.Ā 

 

 

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak nu GRATIS kennis metZelfliefde

Ontvang 3Ā videolessen en handige tips voor een lichter leven.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin