Home Ā» Inspiratie en tips Ā» Blog Ā» Hoe je na een drukke dag jezelf toch ontspannen kunt voelen.

Hoe je na een drukke dag jezelf toch ontspannen kunt voelen.

door | 1 mei, 2020 | Blog, Mindful Zelf compassie

Zal ik je eens een geheim verklappen over wat ik heb ontdekt over hoe je aan het einde van een drukke dag jezelf toch ontspannen kunt voelen.

Zelfs na een dag met veel deadlines, werkdruk uitdagingen.

Op dit moment voel ik regelmatig veel druk ,stress en onrust. Dit heeft te maken met de vele veranderingen die er zijn ontstaan door het COVID 19 virus vooral in mijn werk. Ondanks dat ik minder live werk zou je toch denken ahaā€¦.meer ruimteā€¦
Het tegenovergestelde is regelmatig waar.

ā€œHelp wat gaat deze crisis allemaal betekenen voor mijn bedrijf en inkomenā€?

Gedachten die me een onrustig en gespannen lichaam bezorgen.
Ik kom in actie door me te verdiepen in de onlinewereld. Wat is er veel mogelijk.
Hier word ik ook wel weer blij en enthousiast van.
Een superleuk proces en zie echt veel mogelijkheden. En ook neemt het op allerlei vlak veel ruimte in beslag. ?

Wat erbij in schiet zijn mijn meditatie momenten. Dagelijks start ik hier mijn dag mee. Ik slaap wat minder (lig regelmatig in mijn hoofd nog te regelen en te plannen). Dus ben blij met wat meer slaap. Terwijl ik weet hoeveel ruimte en ontspanning me het biedt om dagelijks mijn moment te nemen om in aandacht te zijn. Juist in een drukke periode.

Misschien herken je dit ook wel. Zo n periode zoals nu in deze corona crisis waar de druk voor sommigen nu eenmaal even hoog ligt.

  • Als ondernemer
  • Ouder
  • Werknemer
  • Liefdesrelatie
  • Gezondheid

Ik vertel je graag hoe ik hiermee omga zonder dat ik uitgeblust raak.

Mindful zelfcompassie helpt me hierbij:
1. In de eerste plaats realiseer ik me dat het nu mijn keuze is om even een periode wat meer slaap te pakken. Ik accepteer het in plaats van dat ik mijn kritische stem geloof, die me maar een slappeling vindt. Ik luister meer naar mijn vriendelijke stem. Zij klinkt mild en vriendelijk. Net zoals een lieve vriendin tegen me zou praten. Heel begripvol.

2. Aandacht oefenen integreer ik nu in mijn dagelijkse handelingen. In de training noemen we dit de informele oefeningen. Zoals in aandacht mijn lunch eten, mijn tanden poetsen, mijn thee te proeven. Of voordat ik mijn laptop opendoe neem ik heel even 3 tellen de tijd om in en uit te ademen. Om daarna in aandacht weer verder te gaan.

Dit ondersteunt mij echt. En hoop jou als bezige bij, wat handvatten te hebben aangereikt voor meer ontspanning in een soms drukke en onrustige periode.

Liefs Ariane

PS 1 En natuurlijk ben jij niet de enige. Ken je iemand die je deze handvatten ook gunt, deel dit bericht dan gerust.

PS 2: Wil je meer mindful zelfcompassie integreren in je leven.
Ik geef regelmatig online workshops.
Kosten: Geen.

5 mei is de eerstvolgende.

 

Ā 

 

Gerelateerde artikelen

Hoe je obstakels kunt overwinnen als we zelfliefde willen beoefenen.

Hoe je obstakels kunt overwinnen als we zelfliefde willen beoefenen.

Een hardnekkig misverstand is het idee dat liefde voor jezelf ten koste gaat van liefde voor anderen.
Het gevolg is vaak dat we onszelf dan op de tweede plaats zetten. Omdat de ander ons nodig heeft. Alsof jouw grenzen er dan niet meer toe doen. Natuurlijk bestaat liefde soms uit dingen laten voor een ander die je wel graag zou willen. Maar als je steeds over je eigen grenzen gaat omdat je liefde voelt voor de ander. Dan is het geen echte liefde.
Dat is niet goed voor jou en ook niet goed voor de ander. Liefde is inclusief dus het moet ook jouw includeren. Dus ben jij iemand die altijd klaar staat om anderen te helpen of te steunen. Die zorgt voor dierbare vrienden en familie ,die altijd misschien net dat stapje extra zet om het de ander naar de zin te maken. Dan wordt het tijd dat je dat ook voor jezelf gaat doen. Zelfliefde betekent niet ik eerst. Maar het betekent ik ook.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak nu GRATIS kennis metZelfliefde

Ontvang 3Ā videolessen en handige tips voor een lichter leven.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin