Home » Inspiratie en tips » Stilte » Stilte, wat brengt mij dat?

Stilte, wat brengt mij dat?

door | 13 okt, 2020 | Criticus, Stilte, Trouw zijn aan jezelf, Zelfliefde

“Hoe kunnen we stilte bereiken, vroeg een leerling  zijn zenmeester ?
Zijn antwoord was heel simpel: ‘door geen te geluid te maken’.

Geen geluid maken, oeps!
Je verslaving aan consumeren even uitschakelen, je computer, je telefoon, de TV, de wereld om je heen, even laten voor wat het is… al is het maar voor een paar minuten…

De behoefte om je te laten horen even laten voor wat het is, je mond houden, je mening niet doordrukken.

Human –doings in plaats van Human-beings
Ons hoofd is gevuld met stemmen. Van anderen maar onderschat ook niet onze eigen vaak kritische stemmen. Druk druk druk.Het grootste probleem in de communicatie gaat over niet kunnen luisteren. Echt stil kunnen zijn, de ruimte nemen en compassie voelen voor wat de ander verteld. Nee, vaak zijn we in onszelf al bezig met het antwoord dat we willen geven.In de communicatie is stilte zelfs wat spannend.We vullen deze dan op door ons eigen woordje direct te vertellen.
Want, wat gaat de stilte ons brengen? Wat laat stilte ons zien en voelen?Waar lopen we dan voor weg?

Een spreuk van Mahatma Gandhi luidt: Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker.
Even pas op de plaats, een moment van onthechting, in relatie met jezelf. Stilte is een nodig om jezelf te vinden of te her-vinden, het leven te kunnen reflecteren en te verwerken.

Ik ben graag in de natuur om de stilte te beleven.
Ook mijn meditatie s en creatieve bezigheden ondersteunen me om de stilte te ervaren.
Een dagje sauna vind ik ook heerlijk. Eigenlijk doe ik dit het liefst alleen. Ik merk dat ik me dan kan irriteren aan het gebabbel in de sauna ruimtes waar op de deur groot stilte staat.
Ik leerde eens van een zenmeester dat uiteindelijk de stilte in mezelf zit. Er zijn in de wereld nog maar weinig echte stilte plekken.

Om de stilte plek in jezelf te leren kennen creëer ik regelmatig ruimte voor mijzelf in.
Waarin ik vooral stop met doen.Een kwestie van vaak doen. Zo wordt mijn stilte plek een steeds toegankelijkere plek in mij. Waarvan de schil eromheen steeds een beetje dikker wordt.Deze plek is een bron van creatie en ideeën waar ik regelmatig mee in contact ben. Een plek waar ik mag dromen en innerlijke vrede voel. Wanneer jij meer stilte belichaamt, ervaren anderen dat ook meer om jou heen.

Stilte geeft diepte. Stilte zet jouw woorden kracht bij.
Stilte trekt de aandacht.Meditatie geeft mij een praktisch handvat om dagelijks te stoppen met doen en meer stilte te ervaren en meer diepte te geven aan mijn ervaring, mijn relaties en aan mijn werk. Het lichaam ontdoet zich van spanning en opent haar energie. Een prachtige voorbereiding om meer rust te ervaringen in de geest.

Het omarmen van alles wat is, zonder verzet of angst. In vrede leven met je lichaam, je gedachten, je omgeving. Het geeft vrede en stilte diep in je hart.

Neem de tijd voor jezelf… heb jezelf lief ….omarm…..luister ……accepteer… omarm… laat los… koester… voel… BEN.
Ariane

Inspiratievraag: Hoe creëer jij jouw momenten van stilte?

 

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik mijn vertrouwen weer aan jou geven?

Zo wordt je vrienden met je innerlijke criticus.

Zo wordt je vrienden met je innerlijke criticus.
Niet mooi genoeg? Te dik, te dun, te dom, te onervaren! Dat is wat jouw innerlijke criticus je op onzekere momenten ook wijsmaakt.
Het wordt tijd dat jij weer aan het stuur gaat zitten en je innerlijke criticus een halt gaat toe roepen. Hiervoor in de plaats een veel meer ondersteunende stem gaat leren kennen. De enige die dat kan doen ben jij.Je innerlijke criticus is die stem die zich laat horen wanneer jij je even wat minder sterk voelt. Hij heeft een duidelijke negatieve mening over jou, zoals dat je niets kunt en maakt je bang voor ‘wat-als’ momenten. Als je deze maar lang genoeg hoort ga je je onzeker voelen. Hij zorgt dat je gaat strijden maar dit is een niet te winnen wedstrijd

Lees meer
Hoe kan ik mijn vertrouwen weer aan jou geven?

Wil jij de kunst van het stralen leren kennen?

Wat straal jij!

Is dat niet het mooiste compliment dat je kunt krijgen?Als je straalt ben je in je element. Je voelt je goed op dat moment, alsof alles klopt.
Natuurlijk kun je stralen als je stapelverliefd bent, maar je kunt ook stralen op heel andere momenten.Mijn werkelijke stralen ontstond toen ik ben gaan doen wat mijn hart me ingaf.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak nu GRATIS kennis metZelfliefde

Ontvang 3 videolessen en handige tips voor een lichter leven.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin