Juist in de stilte is er ruimte voor een ander geluid

9

In de dagelijks hectiek is het soms lastig om echt ruimte echt voor jezelf te creëren.

9

Je voelt dat het leven regelmatig aan je voorbij gaat door alle to do lijstjes.

9

Je voelt de behoefte aan rust, ruimte en bezinning. Maar je hoort ook dat kritische stemmetje: ”Dit is egoïstisch”, waar je gewoonlijk gewend bent om naar te luisteren.

Een Stilte driedaagse helemaal voor jou.

 

Deze 3  dagen staan geheel in het teken van even pas op de plaats maken.

Verstilling, diepteontspanning, energieopbouw, inzicht kennis
en wijsheid. 
Zelfliefde, gaat over het feit dit jezelf te gunnen.
Hier echt ruimte voor te maken.

De liefde is ook voor jou weggelegd.

“Jezelf meer gunnen en minder moeten”

De winterperiode is een periode van terugtrekken.

Al ruim 12 jaar geef ik in de diepe winterperiode een Stilte Retraite die in het teken staat van zelfliefde. Dat betekent niets anders dan trouw zijn an jezelf.De winterperiode is een periode van terugtrekken. In de natuur is dit zo wonderschoon te zien. Een periode van rust, ruimte, nodig voor bezinning. Om afscheid te nemen en je verlangens weer te leren kennen. Ik weet niet hoe dit voor jou is maar……ik voel dan de behoefte om me wat meer terug te trekken, veel sterker dan in de andere maanden van het jaar. Ik zoek in mijn dagelijkse leven regelmatig de stilte op. Dit is ook de reden dat ik midden in de natuur woon. Stilte doet een appèl op mijn innerlijke wijsheid die in ieder van ons als krachtige bron aanwezig is. Een wijsheid die vaak door de hectiek van het leven niet toegankelijk is als raadgever.

Je bent even weg van de alledaagse zorgen.

Juist als je stress ervaart in je werk of privé. Speciaal in de drukste periode van het jaar, zodat je straks ontspannen en als herboren het nieuwe jaar in stapt.

Je leert hoe helend stilte, rust en eenvoud kunnen zijn

Dit weekend is helemaal bedoeld om je het geschenk daarvan te laten ervaren. Deze dagen geeft je de mogelijkheid om bij jezelf te komen en om afscheid te nemen van complexiteit en de eenvoud te omarmen.

Je leert de allerbeste vriend(in) van jezelf te zijn.

Je leert te luisteren naar je liefdevolle stem in plaats van je kritische stem te volgen. Afscheid te nemen van wat niet meer past. Je verlangens beter te leren kennen. Het kan ook zijn dat je je in een fase bevindt waar extra zorg en aandacht nodig is voor jezelf.

Ervaringen van mijn klanten

“Ik ben zo dankbaar voor alle inzichten en ervaringen tijdens deze stilteretraite. De ervaring wat het echt betekent om echt aandacht te houden bij wat er is, zonder dit direct te willen veranderen. De diepere betekenis die vriendschap voor mij gekregen heeft. Juist door mijzelf te blijven, kan de verbinding met de ander zo’n liefdevolle aanvulling zijn.” Lees hier verder voor het persoonlijk verslag van Esther.

Esther

Deelneemster Stilteweekend

“Wat voel ik me dankbaar .
Het was zo mooi maar ook wel heftig!
Ik heb al meerdere luxe yoga retreats gedaan maar die luxe kan niet op tegen de stilte!
Wat heb ik hiervan genoten.Ik had op de eerste rij gestaan om nog wat langer te mogen blijven.

Mijn intentie was om de rust terug te vinden in de drukke wereld , mezelf weer terug te gronden!
Zaterdag was een makkie, ik zonk weg in de meditatie als nooit te voren , stil zijn ging me goed af … zondag begon ik meer tegen mijn gewortelde emoties  aan te lopen … mijn keel was erg benauwd met als gevolg dat mijn meditaties oncomfortabel aanvoelde … maar op het juiste moment was Marcel daar!
Ik had geen zin om weer terug in die drukke wereld te stappen … maar Hey, dat is de wereld waarin wij nu eenmaal leven,wat de stilte mij gebracht heeft is dat ik zelf mag kiezen of ik meedoe aan die drukte of dat ik ervoor pas! “

An Willekens

Deelneemster Stilteweekend

Zelfcompassie Stilte Weekend

We bieden tijdens deze driedaagse bijeenkomst met een vast, vriendelijk programma. Er worden verschillende lichaamsoefeningen en meditaties met elkaar gecombineerd. Om verdieping aan te brengen voor jezelf en om te ervaren hoe beiden elkaar in werking versterken. Er is voldoende vrije tijd en jij kiest zelf aan welk deel van het programma je mee wil doen. Niets moet!
De landelijke omgeving is erg geschikt voor wandelingen en bied je de mogelijkheid om de heilzame werking van de natuur en de abdij te ervaren. Op zaterdagavond is er een klankschalen concert. De retraite is zowel voor beginners als gevorderden. 
Er is ook de mogelijkheid om gemasseerd te worden en/of een persoonlijk gesprek te hebbenmet Ariane, dit is optioneel. Je kunt kiezen uit meerdere massages, deze zijn extra bij te boeken.

Ik realiseer me dat ik iets bijzonders bied, dat al veel mensen bijzondere inzichten heeft gegeven.

Dat gun ik jou ook! Vragen?

Zelfcompassie = Zelfliefde

Ik heb nog geen meditatie ervaring. Is het dan wel geschikt voor mij?

Ja hoor. In het begin van de driedaagse inventariseer ik de ervaringen van de deelnemers. Ik pas hier het programma op aan.

Is het drie dagen lang alleen maar stil?

Ik begeleid de meditaties gedeeltelijk sprekend. Vanaf vrijdagavond, na een kennismaking met elkaar en het programma, luiden we de stilte in. Vanaf maandagmiddag verbreken we de stilte met elkaar.

Hoe doe ik dat: in stilte zijn tussen mensen?

Vrijdagavond krijg je hier uitgebreid informatie over. Mocht je toch eerder hier meer over willen weten dan neem gerust even contact met me op

Ik heb een dieet, kan ik dan toch mee?

Natuurlijk, je bent van harte welkom!
De paters koken met aandacht, eenvoudige maaltijden voor ons. Het is uiteraard mogelijk om je dieetwensen door te geven.

Is het mogelijk om met thuis contact te houden tijdens deze dagen?

Je maakt je eigen programma. Ik adviseer altijd om je telefoon uit te schakelen en mijn nummer door te geven voor calamiteiten. Maar als je teveel heimwee hebt dan kun je natuurlijk zelf besluiten wat voor jou nodig is om een prettig verblijf te hebben in Abdij Postel.

Moet ik lakens ed. meenemen?

Alles is aanwezig.

Moet ik aan alles mee doen?

Nee hoor. Het schema bied je wel een mooie structuur om los te laten. Je kunt hierin zelf bepalen wat voor jou passend is.

Wanneer boek ik de massages?

Dit kun je terplekke boeken en afrekenen bij Kim en Marcel. Het is uitsluitend mogelijk contant te betalen.

Een magisch stilteweekend. Wat een cadeau zo voor de kerst, om ook een moment van bezinning en stilte in te bouwen. Het verschil ervaren tussen ‘mijn best doen’en gewoon ‘zijn’. Confronterend soms om zo je denken tegen te komen. Vooral dankbaar. Voor volgend zet ik m alvast weer in mijn agenda. Ariane haar trainingen zijn net zoals zij in werkelijkheid is: compassievol, vreugdevol,echt, met een knipoog naar het leven.

Joan Bieger

Het stilte weekend bleek mijn Ctrl+Alt+Del te zijn. Door mezelf te omringen met alleen mijn gedachten-en deze binnen te laten komen zonder ze te veroordelen-bleek ik in staat om mijn blokkades te benoemen en weg te nemen. Daar waar de stilte oorverdovend leek, leek de ruimte in mijn hart te openen. Dit weekend bleek de start van mijn emotionele en spirituele reis die ik hierna verder ben gaan volgen middels een vervolg traject. De start van mijn nieuwe ik, waar ik nog steeds trots op ben.

Eddy

Bied jij jezelf deze kans? Om, zowel voor jouw hart als je ziel, geest en lichaam goed te doen?

Ik wil meer rust en ontspanning.

Maak nu GRATIS kennis metZelfliefde

Ontvang 3 videolessen en handige tips voor een lichter leven.

Je hebt je met succes ingeschreven!