Waarom wilde ik juist een online programma Mindfulness Zelfcompassie maken.
Langere tijd geleden besefte ik dat ik de avonden niet meer wilde werken. Ik wilde geen trainingen meer geven omdat ik dan niet meer op mijn best was. Moe na toch een hele dag. Ik ben gewoon geen avond werk mens. Dus daar begon mijn eerste stap naar goede zelfzorg voor mijzelf. Ik kreeg ook via social media zo enorm veel enthousiaste reacties. Over het feit dat ik deze moedige beslissing nam. Om goed voor mijzelf te zorgen. Niet bang zijn voor minder werk. Geloven in zelfcompassie. Begin eerst bij jezelf is de bekende spreuk.
Ook merkte ik bij de deelnemers vaak moeheid in de avonden. Veel georganiseer, rennen, vliegen. Als ze er eenmaal waren was het heel oké. En extra waarde van een live traject zit hem echt in de support en de herkenning.
Zo gezegd en zo gedaan. Mijn live trainingen gingen naar de vrijdag- en woensdag ochtenden.
De groepen zijn iets kleiner dan in de avonden. Ook dit vraagt voor sommige mensen een hele organisatie 8 weken lang. Om mij heen zag ik zoveel online aanbod. Ik ben eraan gaan ruiken. Is dit iets voor mij…
Kan ik mijn wens dat mensen een leven gaan leiden dat echt bij hen past ook online uit gaan dragen? Zo kan ik immers veel meer mensen bereiken. Ook de mensen die niet in de buurt van mijn praktijk wonen.
En ja, om heel eerlijk te zijn draagt een online aanbod ook bij aan mijn eigen verlangen. Ik wil graag vanuit ontspanning werken en leven. Een online aanbod zou betekenen dat ik nu zou investeren in een aanbod maar als dit eenmaal staat ik toch aan de zijlijn aanwezig en betrokken ben.
Online programma met persoonlijke coaching
Ik heb ervoor gekozen ook persoonlijke coaching toe te voegen, en live vraag en antwoord sessies in een besloten Facebook groep. Genoeg ruimte dus voor persoonlijke ondersteuning, maar net een beetje anders dan live in de Spreng. Dus ook weer een daad van zelfcompassie. Het mes snijdt dus aan 2 kanten. Walk like you talk!!
Mindful zelfcompassie welke problemen lost dat op en voor wie is het eigenlijk geschikt?
Dit online programma is voor iedereen die het verlangen voelt om wat vriendelijker voor zichzelf te zijn. Gewoon je allerbeste vriend of vriendin voor jezelf. Niet altijd zo streng voor jezelf.
Lekker vanuit je eigen bank of je bed of in de zon dit verwarmende cadeau aan jezelf geven.
Zelfcompassie beoefenen in de praktijk op een tijdstip en ruimte die voor jou past. Voor een leven dat bij jou past. Vrije mensen groots effect! Woord bij daad.
Voor wie?
- Je hebt vaak last van stress.
- Je loopt regelmatig vast in werk of privé.
- Je komt steeds in dezelfde situaties terecht.
- Je bent kritisch naar jezelf en anderen.
- Je hebt het gevoel dat het nooit goed genoeg is.
- Ter ondersteuning bij verlies
Waarin is het anders en is dit voor iedereen geschikt?
Dit online aanbod is ervoor iedereen beschikbaar. Je hoeft geen ervaring te hebben met mindfulness of meditatie. Je hebt wel een gezonde motivatie nodig. Ontwikkelen gaat niet vanzelf. Dat vraagt aandacht training en een compassievolle inzet. Het vraagt dus tijd in je agenda.
Het verschil met een live aanbod is dat je elkaar niet wekelijks ontmoet. Je doet alle oefeningen zelf thuis. Hiervoor in de plaats is er een besloten community waar je je ervaringen kunt delen.
Een belangrijk component van mindfulness en zelfcompassie is de gedeelde menselijkheid. Deze is zeer waardevol. Ik, Ariane ben 1 maal in de 2 weken live aanwezig voor vragen die je gedurende het programma kunt stellen. Cliënten vertellen mij dat ik vooral als mens zichtbaar, betrokken en authentiek aanwezig ben. Hierdoor ontstaat een veilige en betrouwbare ruimte om te ontwikkelen. Deze kwaliteit zet ik graag in voor de live sessies in FB en in de extra live coachings. Je kunt deze als extra boeken via een zoom sessie. Als extra ondersteuning. Ook dit kun je dus vanuit je eigen leefomgeving doen. Je hebt dus geen reistijd meer.
Zo ontdekte ik dat juist Mindful zelfcompassie mij kon helpen:
Ik was ongeveer 35 jaar en leefde volgens de verwachtingen van anderen. Maar dat had ik niet in de gaten. Ik had mijn ouders en de mensen om mij heen mijn keuzes laten bepalen. Mijn moeder wilde bijvoorbeeld altijd graag in de verpleging maar kreeg de kans niet. Als loyale oudste dochter ben ik (op onbewust niveau) datgene gaan doen wat zij niet kon doen. Ik ging in de verpleging. Tot ik daar last van kreeg… ik werd letterlijk ziek en kreeg steeds meer stress. Het moest anders.
Zo heb ik de kracht van Zelfcompassie ontdekt. In de tijd die volgde heb ik vele mooie leraren ontmoet. Allen hebben bijgedragen aan waar ik nu sta. Zoals Kristin Neff. Zij heeft veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de kracht van zelfcompassie.
Zij leerde me echt beter voor mezelf te zorgen en vriendelijker voor mijzelf te zijn. Niet altijd zo kritisch en zo streng. Of mijzelf te veroordelen door de ogen van anderen.
In het online programma volg ik het programma van Kristin Neff.
Dit programma bestaat uit 3 kerncomponenten die je gaan ondersteunen om de allerbeste vriend van jezelf te worden.
1e is Mindfulness/overidentificatie.
Je ziet dat je gedachten gevoelens en lichamelijke sensaties hebt en niet bent.
Door hier wat afstand van te creëren ontstaat er een keuze om te reageren in plaats van op de automatische piloot
Op een niet veroordelende accepterende manier.
2e Gedeelde menselijkheid/isolatie
Alle mensen hebben gevoelens gedachten emoties lichamelijke klachten net zoals jij.
Deze ervaring geeft steun en ruimte.
In plaats van jezelf terug te trekken en/of jezelf te isoleren.
3e Liefdevolle vriendelijkheid/kritisch
Als er lastige gevoelens zijn hier met liefdevolle vriendelijkheid op reageren in plaats het te bekritiseren.
Gedurende de 8 modules leer je via video s mp3 s en oefeningen bovenstaande componenten in je leven te integreren.
Meer informatie over het Mindful zelfcompassie online programma
Ook ontdekken wat Mindful zelfcompassie voor jou kan doen?
0 Reacties